Zdroj: http://www.luxfery.net/2015_www/index.php?a=news/zst-pardubice-reportaz-z-realizace-replik-historickych-konstrukci  •  Vydáno: 10.11.2022 14:49  •  Autor: LUXFERY.net

ŽST Pardubice - REPORTÁŽ z realizace replik historických sklobetonových konstrukcí

ŽST Pardubice - REPORTÁŽ z realizace replik historických sklobetonových konstrukcíMáme za sebou jednu z posledních etap realizace sklobetonových konstrukcí historické budovy SIRIUS ŽST Pardubice. Předmětem dodávky bylo zhotovení a instalace historických replik žebírkových sklobetonových konstrukcí osazených v čelní fasádě objektu SIRIUS. Rekonstruovat historickou památku není snadné. Řeší se původní vzhled a materiály, často stavbaři práci kombinují s dříve používanými postupy. A jinak tomu nebylo ani s obrovskými okny na pardubickém nádraží. Samotné skleněné části jsme kvůli technologickým možnostem museli vyrobit v zahraničí. Vše ostatní pro vás ale zaznamenaly Z(S)právy železnic. Přinášíme tedy krátkou reportáž z realizace pohledem investora.

Máme za sebou jednu z posledních etap realizace sklobetonových konstrukcí historické budovy SIRIUS ŽST Pardubice. Předmětem dodávky bylo zhotovení a instalace historických replik žebírkových sklobetonových konstrukcí osazených v čelní fasádě objektu SIRIUS.

Rekonstruovat historickou památku není snadné. Řeší se původní vzhled a materiály, často stavbaři práci kombinují s dříve používanými postupy. A jinak tomu nebylo ani s obrovskými okny na pardubickém nádraží.

Samotné skleněné části jsme kvůli technologickým možnostem museli vyrobit v zahraničí. Vše ostatní pro vás ale zaznamenaly Z(S)právy železnic.

Přinášíme tedy krátkou reportáž z realizace pohledem investora.